Laatste loodjes

Laatste loodjes

De nieuwe Prins Clausbrug in Dordrecht is gisteren op zijn plaats gezet aan de hand van een drijvende bok met een hijshoogte van wel 63 meter! Vandaag worden nog de pendelstaaf en de ballastmast geplaatst. Uitermate knap werk van Hillebrand en Dura Vermeer! We zijn heel trots op de fabricage en uitvoering van de 140 meter lange basculebrug met draaibare ballastmast in opdracht van de Gemeente Dordrecht! 

‘De grootste uitdaging bij deze brug vormt het ontwerp’, vertelt onze projectleider Martijn Kuzee. ‘Architectonisch oogt het bijzonder fraai, zo’n beweegbare brug met ballastmast, maar zo’n concept is nog nooit eerder in de praktijk toegepast. De imposante ballastmast en pendelstaaf die bijna 52 meter de lucht in steken vormen het beweegbare deel (het val) en maken een bijzondere beweging als de brug opent of sluit.’ De mechaniek van al die bewegende elementen moest uiteindelijk weggewerkt worden in de smalle ruimtes die daarvoor beschikbaar waren en dat vroeg om smart engineering, gelukkig een kolfje naar de hand van Hillebrand. Veel van de onderdelen zijn ook geprefabriceerd op verschillende locaties en pas later op locatie samengevoegd. Kortom, de realisatie van deze Prins Clausbrug is een huzarenstukje geweest, maar het is ons mooi gelukt is om het architectonische en technische ontwerp te laten samensmelten. Proficiat aan al onze mensen en partners! Mooi werk van combinatie Hillebrand en Dura Vermeer, dit is wederom een onvergetelijk project! 

📽 https://www.rijnmond.nl/nieuws/1278157/Enorme-installatie-hijst-Prins-Clausbrug-op-zijn-plek-in-Dordrecht 


TERUG


blank

MEER NIEUWS

Mooie woorden !

14-06-2021 | Mooie woorden !

🙌🤝 ‘De samenwerking met ASK Romein is heel goed verlopen. Vooral van de voorbereidende fase waren we danig o…

Gelukkige collega's !

11-06-2021 | Gelukkige collega's !

Afgelopen maand vierden we het vakmanschap en de liefde voor het lassen van Robert (Bob) Fernie en John Ouwehand. Ze zij…

STRAK IN HET PAK

10-06-2021 | STRAK IN HET PAK

Als hier geen records mee zullen worden gereden, dan weten wij het ook niet meer! 😉 Nick Weyers, aankoper bij ASK Rom…